Aşa se practică prostituţia la Cluj

Aşa se practică prostituţia la Cluj

Deşi scandalurile Moonlight şi Moni's au zgduit în ultimii ani viaţa Clujului, CLUJEANUL a descoperit că, în stradă ori în cluburile de noapte, prostituţia se practică fără prea mari probleme. Într-un articol din iunie 2007, reporterii CLUJEANULUI au arătat cum au surprins nişte jandarmi primind hârtii dubioase de la nişte fete "în exerciţiul funcţiunii".Aşa se practică prostituţia la Cluj


un material de Remus FLORESCU


Fie că se desfăşoară pe trotuarele întunecate de pe Calea Turzii, fie în cluburile de noapte mai mult sau mai puţin luxoase din apropierea hotelurilor, prostituţia se practică fără prea mari restricţii la Cluj. Tariful variază de la 600.000 de lei vechi, la 10 milioane.

La fel şi "fetele" pot fi ştirbe şi analfabete sau pot arăta ca top-modelele şi să aibă facultate. Scandalurile Moonlight şi Moni's nu i-au speriat prea tare pe peşti ori pe prostituate.

Săptămâna trecută, în noaptea de joi spre vineri, CLUJEANUL a testat "piaţa". A negociat cu prostituatele şi a imortalizat imagini surprinzătoare cu acestea întreţinându-se cu poliţişti şi jandarmi. În unul dintre cazuri, poliţiştii au încheiat procese verbale pe care toată lumea ştie că nu le va plăti nimeni. În alt caz, fotoreporterul CLUJEANULUI le-a surprins pe prostituate înmânându-le jandarmilor hârtii suspecte, după care aceştia le-au lăsat în pace!

Iată, însă, povestea integrală a unei nopţi "de agăţat" în Cluj-Napoca.


Pe Calea Turzii, tarife fixe

Noaptea începând de la ora 23 şi până spre dimineaţa Calea Turzii este împânzită de prostituate. Acestea îşi împart teritoriul începând de la statuia lui Baba-Novac până la benzinăria OMV. Pe la 23:30, trei creole stau pe gardul care înconjoară statuia generalului lui Mihai Viteazul. Una dintre ele răspunde, după mai multe secunde de tăcere reticentă: "La hotel, un milion jumătate. Numai oral şi normal". Fetele nu sunt dispuse deloc la negociere. Ăsta e ultimul preţ. Deşi pare scump, peste 10 minute una dintre ele dispare discret pe lângă zidurile Bastionului Croitorilor, cu un domn de vreo 30 de ani.

Piaţa prostituatelor nu este un domeniu concurenţial. Acelaşi tarif îl are şi fata blondă şi slăbuţă care se afla lângă benzinăria Petrom, negociind cu un şofer de dubiţă lipsit de convingere. "Un milion jumate, la hotel pentru o oră. Oral şi normal." Blonda cu faţa suptă şi un pic ştirbă, are şi strategie de marketing. "Dacă sunteţi mai mulţi, un milion pe număr", ne îmbie cu o ofertă specială.


În maşină, mai ieftin

Acelaşi tarif de un milion şi jumătate îl au şi fetele care împărţeau scările magazinului Proton, de pe Calea Turzii. Timp de mai multe minute acestea au negociat cu un dom gras şi chel care a venit cu un taximetru. Acesta vorbeşte la telefon şi o îmbrăţişează pe una dintre ele. După negocieri de mai multe minute, se ajunge la o înţelegere. Peste o oră, fata îmbrăcată într-o mini de culoare albă care a negociat este din nou la "muncă".

"Un milion jumătate la hotel, 600.000, oral în maşină şi 700.000, normal, în maşină", prezintă ea oferta pe un ton autoritar. "Dacă sunteţi mai mulţi, luaţi mai multe fete", spulberă ea ideea de reducere specifică economiei de piaţă. La OMV, mai multe fete aşteaptă alături de peştele lor. După o negociere ratată cu clientul unui taximetrist, fetele au parte de ghinion. O maşină de poliţie întră în parcarea benzinăriei.


Amenzi, amenzi

"Aproape în fiecare seară le amendează, dar ele se întorc la 'muncă'. Pur şi simplu nu plătesc amenda. N-au ce să le facă", spune un taximetrist aflat în zonă. Într-adevăr, fetele nu par prea speriate de apariţia maşinii de poliţie. Trec în linişte, pe rând, pe la geamul Loganului alb şi se întorc la lucru. Poliţiştii scriu ceva, probabil nişte amenzi. De la purtătorul de cuvât al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Raluca Seucan, am aflat, a doua zi, că nu s-a făcut o razie specială pentru prostituate, însă s-au dat 6 amenzi contravenţionale. La câteva minute după plecarea echipajului de poliţie, se pare că fetele s-au speriat un pic. La întrebarea nostră au răspuns cu priviri îndreptate către peştele care le supravegea supărat.


Jandarmeria, în flagrant

Pe la ora 1 noaptea, două dintre prostituatele de la statuia lui Baba Novac stau de vobră, relaxat, cu alţi poliţişti. Loganul alb pleacă în câteva minute, însă este înlocuit de o Dacie "papuc" albastră, de jandarmi. Maşina a staţionat aproape 20 minute timp în care jandarmul de pe scanunul din dreapta a conversat cu fetele şi a fumat o ţigară. La un moment dat una dintre femei i-a întins bărbatului o hârtie. Acesta l-a ţinut un pic şi l-a returnat prostituatei. Acelaşi lucru l-au făcut pe rând toate celelalte fete. După cum rezultă şi din fotografiile realizate de CLUJEANUL, fetele nu păreau deloc intimidate de jandarmi. Mai mult, totul părea să facă parte dintr-un ritual prestabilit.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei clujene, Radu Rad, susţine că şi jandarmii pot da amenzi, însă acest lucru nu s-a întâmplat în noaptea de joi spre vineri. "Amenzi nu au fost înregistrate în noaptea dinspre joi spre vineri. Deci jandarmii de la inspectoratul judeţean nu au dat nicio amendă", a declarat Radu Rad. Acesta însă a susţinut că jandarmii pot da avertismente. E greu de crezut însă că după ce au fost amendate de poliţişti, de mai multe ori, vin jandarmii să le dea avertisment, o sancţiune care se emite înaintea amenzii şi pentru a preveni o eventuală amendă. Pe de altă parte, datele de identitate se transmit prin cărţi de identitate, respectiv buletine, şi nicidecum prin bileţele. Astfel, natura hârtiilor schimbate între jandarmi şi prostituate rămâne cel puţin dubioasă.


"Săptămâna viitoare am Bacul"

După ce a testat piaţa prostituatelor de trotuar, echipa CLUJEANULUI a trecut la un cadru puţin mai organizat - cluburile de striptease. Primul club vizitat a fost acela din subsolul hotelului Opal. Un podium asemănător celor pe care se defilează la prezentările de modă îşi aşteaptă clienţii cu trei bare de striptease. O mignonă bronzată dansează languros şi zâmbeşte celor doi italieni bătrânei care deja sunt ocupaţi cu alte două dansatoare. Jocul e simplu. Dupa ce comanzi ceva, o dansatoare prietenoasă ţi se pune în braţe şi începe o conversaţie de complezenţă. "Cum te cheamă? Cu ce te ocupi?". Bla. Bla. Pe mignonă o cheamă Manuela. "Am 19 ani şi azi m-am despărţit de prietenul meu. Trebuia să ne căsătorim în vară, însă era prea gelos. Am zis că e mai bine aşa", povesteşte dansatoarea, care are tatuat pe abdomen un "Kiss me" şi două buze roşii. "Săptămâna viitoare am bacalaureatul", este ultimul lucru pe care-l spune Manuela înainte să întrebe: "Pot să beau şi eu ceva?".

Până şi conversaţia costă în cluburile de noapte. Preţul: coktailuri începând de la 300.000 de lei vechi. După 20 de minute, conversaţia trebuie "unsă" cu alte coktailuri. Întrebată dacă prestează, Manuela a răspuns: "De obicei nu 'ies', dar s-ar putea, stai să vorbesc cu sorela. Vorbim mai târziu".


Scump, domnule, scump

Până când Manuela se conversează şi ea cu cei doi italieni, o altă dansatoare intră pe fir. Este Olga şi are un puternic accent moldovenesc. "Sunt de lângă Suceava", explică ea. E de acord să vină la hotel pentru 10 milioane de lei vechi. "Nu aici la noi la hotel, pentru că nu ne lasă. Mergem la voi", precizează moldoveanca. Dacă vede că nu obiectăm în privinţa sumei, forţează nota. "Mai întâi să bem şi noi o şampanie, să ne cunoaştem". Şampania costă 6 milioane de lei vechi.

La clubul de noapte de la hotelul Liliacul e mai ieftin. Atât tariful, cât şi localul de altfel. Mesele acoperite cu sticlă au în partea posterioară pietricele albe cum sunt cele cu care se decorează aleile parcurilor. La o masă un client stă ascuns după un palmier de plastic. I se văd doar pantalonii de trening şi pantofii. După câteva minute, apare pe podium o dansatoare plictisită. "Aaaa, ce obosită îs", cască ea către clienţii de la masa din stânga. După performanţa mai degrabă slăbuţă, intră în scenă Ioana, îmbrăcată cu un furou înflorat. Aceasta dansează cel mai porno stiptease dintre toate. Începe să se mângâie singură şi devine din ce în ce mai excitată. După dansul la bară îl ia la dans pe un chelner. Apoi se apropie languros goală puşcă şi se prezintă: "Sunt Ioana". Preţul ei? 3 milioane şi o şampanie de minim 3 milioane.


Sex pe şampanie

Clubul de noapte de pe Moţilor, L'italiano îţi dă senzaţia că întri într-un beci neaerisit. Un malac îmbrăcat ca un manelist şi cu Che Ghevara tatuar pe braţul drept, fata care dansa îmbrăcată cu pantaloni şi bluză albastre pe o melodie plângăcioasă a lui Celine Dion împreună cu "chelneriţa", un bătrân de vro 50 de ani, întăreau împresia de club "mai puţin select". După ce şi-a făcut numărul, dansatoarea se apropie. Spune că are 26 de ani, e necăsătorită şi are o fetiţă de doi ani. "Nu se vede", o mint cu politeţe.

"Lucrez aici de doi ani. Eu sunt şefa", se confesează Mihaela. De la ea aflăm că aici fetele "nu ies cu clienţii". Între timp la bară evoluează o dansatoare grăsuţă îmbrăcată cu pantaloni şi flanelă. Dacă stai sa te gândeşti, e mai bine că fetele nu ies...

Următoarea oprire: Night Club Napoca. Ne întâmpină un miros greu de mucegai. După ce trecem de micul podium de stiptease, construit grosier din gresie, ne aşezăm pe o canapea roşie care pare de piele. O chelneriţă grasă ia comanda. Clienţii, vreo patru studenţi şi un bărbat de vreo 40 de ani care bea dintr-o doză de Coca-Cola. O dansatoare cu păr negru, care se prezintă Mona Lisa face conversaţie minute în şir fără a cere de băut. "Am 20 de ani. Vreau să am şi eu casa mea şi doi copii. E bine să ai casa ta pentru că nu te poate scoate bărbatul afară când vrea el", mărturiseşte Mona Lisa. Preţul ei? O şampanie de 2,5 milioane de lei vechi.Aceasta este doar o parte din oferta "de noapte" a Clujului, într-un domeniu care, teoretic cel puţin, este ilegal. În practică...

- 1,5 milioane de lei vechi, pentru o oră la hotel, oral şi normal, în cazul fetelor care "fac trotuarul"
- 600.000 de lei, un număr oral, în maşina clientului
- 700.000 de lei, un număr normal, în maşina clientului
- 10 milioane de lei vechi, cere o dansatoare din clubul hotelului Opal
- 2,5 milioane de lei vechi (costul, de fapt, al unei şampanii), cere o dansatoare de la Night Club Napoca
- 3 milioane de lei vechi şi o şampanie de 3 milioane, solicită o dansatoare de la clubul de noapte al hotelului LiliaculReclamate la Primărie

Zeci de clujeni au postat în ultima vreme reclamaţii pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca. Aceştia, mai ales dacă locuiesc pe Calea Turzii sau pe varianta Mănăştur - Grigorescu, protestează vehement faţă de creşterea numărului şi a tupeului prostituatelor clujene. Ele au ajuns să nu se mai sinchisească nici de agenţii de poliţie. Mai mult, ele se apropie din ce în ce mai mult de centrul oraşului, punând stăpânire pe gardul din jurul statuii lui Baba Novac.

Prostituţia, cu toate că voalată, se practică şi în cluburile de striptease din Cluj-Napoca. Fete de liceu sau femei mature dansează noapte de noapte la bară satisfăcând necesităţile clienţilor mai preţenţioşi. Dacă sunt foraţate sau nu să se prostitueze este greu de spus. După incidentele de prostituţie în care au fost implicate cluburile Moni's şi Moonlight lucrurile se pare că s-au schimbat. Fetele declară că "ies cu clienţii" în "timpul liber", neexistând nicio presiune din partea patronilor de cluburi.Dansatoarea în şlapi

Unul dintre cele mai "selecte" cluburi de noapte clujene, cel din incinta hotelului Premier era frecventat de către doi nemţi. Fetele, plisticiste nevoie mare, dansau fără vlagă mestecând gumă şi uitându-se în gol. La un moment dat pe scenă îşi face apariţia o dansataore în şlapi... Deşi şi-a dat jos ce avea pe ea şlapii au rămas. Strălucitori, cu paiete, dar... şlapi.
 

 

Versiune mobil | completa